Blogartikel

Ontslag: werknemer werkt aanhoudend niet mee aan re-integratie

Uitzonderlijk: de kantonrechter in Limburg ontbond de arbeidsovereenkomst van een medewerker van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, omdat de werknemer aanhoudend niet meewerkte aan re-integratie (8 mei 2018; ECLI:NL:RBLIM:2018:4411).

De werknemer verscheen drie keer niet op een afspraak bij de bedrijfsarts en is niet verschenen bij de aangeboden passende arbeid. Ook na een gesprek werd dat niet anders. Voor het deskundigenoordeel verscheen werknemer niet op de afspraak bij het UWV. Werknemer had zelf ook geen deskundigenoordeel bij het UWV gevraagd.

De rechter concludeert, na het optellen van al dit tekortschieten, dat de werknemer zo ernstig verwijtbaar is tekortgeschoten, dat het ziekenhuis gelijk kreeg: de rechter ontbindt de arbeidsovereenkomst.

Contact

Re-integratie is voor u als werknemer of u als werkgever vaak best zwaar. Een werknemer wordt in de praktijk veel vergeven, maar er is dus een grens. Wilt u weten waar die grens ligt in een concreet geval? Heeft u vragen met betrekking tot re-integratieverplichtingen van werknemers of een andere vraag? Neem contact met ons op of vul ons formulier in voor een half uur kosteloos overleg en advies.