Ondernemingsrecht

Contractbreuk

Uw zakenrelatie komt zijn verplichtingen niet na? Als u afspraken maakt gaat u ervan uit dat uw wederpartij deze nakomt. Dit is helaas niet altijd het geval en kan tot hele vervelende situaties leiden. 

Wij helpen u om in het geval van contractbreuk te krijgen waar u recht op heeft. We nemen maatregelen zodat uw wederpartij alsnog nakomt of uw schade op een andere manier vergoedt. Wij proberen eerst altijd op basis van constructief overleg tot een oplossing te komen. Als er geen oog is voor uw reële belangen nemen wij voor u effectieve (rechts)maatregelen

In gebreke stelling en verzuim

In het systeem van de wet kunt u pas klagen over wanprestatie (tekortkomen) als de andere partij een reële kans heeft gehad alsnog na te komen. Daarom is het in de meeste situaties nodig en aan te raden dat er een schriftelijke ingebrekestelling wordt verzonden, waarin staat wat u eist en welke termijn de ander krijgt om alsnog te presteren. Die termijn moet redelijk en werkbaar zijn. In lastige gevallen stellen wij een ingebrekestelling voor u op of controleren uw concept voor u. Omdat het belangrijk is eerst vast te stellen of de afspraken wel duidelijk op papier stonden en er inderdaad sprake is van contractbreuk toetsen wij ook het contract dat aan het conflict ten grondslag ligt.

Contractbreuk voorkomen?

Staat u op het punt een contract te sluiten met een klant of leverancier en wilt u geen zorgen hebben over een eventuele contractbreuk? Onze advocaten denken graag met u mee voordat het contract tot stand komt. Decennia van proceservaring hebben ervoor gezorgd dat wij precies weten met welke clausules u in een toekomstige procedure sterk staat. Een contract laten opstellen door ons betekent zekerheid dat uw belangen gewaarborgd zijn. Heeft u twijfels bij een contract dat uw wederpartij u voorlegt? Bespreek het contract eerst met ons dan wijzen wij u op de valkuilen.

U kunt zelf uw verplichtingen niet nakomen

Ook als u door omstandigheden zelf uw verplichtingen niet (tijdig) na kunt komen staan wij graag klaar voor u. Wij geven duidelijkheid over uw juridische positie. Is er eigenlijk wel sprake van contractbreuk, kunt u een beroep doen op overmacht of zijn er misschien algemene voorwaarden van toepassing die aansprakelijkheid uitsluiten? Ook als u juridisch niet sterk staat komen wij met verrassende oplossingen. Schakel ons in en voorkom dat u een (te) hoge schadevergoeding betaalt. 

Plan jouw gratis adviesgesprek in

Laat uw e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.