Transitievergoeding

Wat is een transitievergoeding?

Bij ontslag moet werkgever nagenoeg altijd minimaal de transitievergoeding aan werknemer betalen. Dit is een financiële compensatie die de werkgever betaalt aan de werknemer bij ontslag. Deze regeling is vastgesteld in het Nederlands recht. Let op: ga nooit akkoord met een ontslag als werkgever een te laag bedrag aanbiedt.

Wat is het verschil tussen een transitievergoeding en ontslagvergoeding?

De termen transitievergoeding en ontslagvergoeding worden in de praktijk door elkaar heen gebruikt. Het verschil is dat de transitievergoeding de wettelijke vergoeding is en de ontslagvergoeding een vergoeding die tot stand is gekomen door onderhandelingen tussen werknemer en werkgever.

Wanneer heb ik hier recht op?

Bij een ontslag via de kantonrechter of het UWV moet werkgever altijd de transitievergoeding betalen, behalve als werknemer iets ernstig verwijtbaars gedaan heeft. De transitievergoeding is ook verschuldigd als een tijdelijk contract niet wordt verlengd.

Hulp nodig bij onderhandelingen?

De advocaten van Qisolute staan u tijdens deze onderhandelingen bij voor het beste resultaat. Dat wil zeggen: een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding voor u, bijna altijd zonder rechtszaak.

In een eerste adviesgesprek beoordeelt Qisolute snel wat in onderhandeling mogelijk is. In overleg ontwikkelen wij een strategie hoe te komen tot een optimaal resultaat. Zien wij geen mogelijkheden dan zeggen wij dat ook eerlijk.

Plan jouw gratis adviesgesprek in

Laat uw e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.