Geschil? Denk ook eens aan mediation in plaats van een procedure

Geschil? Denk ook eens aan mediation in plaats van een procedure

Als u zich in een conflictsituatie bevindt en u komt er samen niet meer uit, dan lijkt de gang naar de rechter voor de hand liggend. Een procedure kost echter veel geld en tijd. Soms past mediation beter bij de situatie.

Bemiddeling in plaats van rechterlijke beslissing

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die u en de wederpartij helpt om samen tot een oplossing te komen. In tegenstelling tot een advocaat is de mediator onpartijdig en neemt hij geen standpunt in. In tegenstelling tot de rechter, neemt een mediator geen bindende beslissingen.

Jan Floris Holsteijn is naast advocaat een zeer ervaren mediator en helpt beide partijen om tot een voor beiden goede oplossing te komen. Bij zijn bemiddeling maakt Jan Floris gebruik van esoterisch en psychologisch gereedschap. Ook het onderliggende probleem waardoor een conflictsituatie vaak ontstaat, komt zo naar boven.

Voordelen mediation; goedkoper en sneller dan procedure

Beide partijen dienen actief mee te werken aan het vinden van een oplossing.

Anders dan bij een procedure worden bij mediation ook andere aspecten dan het puur juridische betrokken. Zo wordt meestal een oplossing gevonden waarna een goede relatie tussen partijen kan blijven behouden en eventuele toekomstige geschillen kunnen worden voorkomen. Na een paar bijeenkomsten wordt een oplossing bereikt. De doorlooptijd is daarom ook vaak sneller en goedkoper. Indien de mediation slaagt en er wordt een oplossing bereikt, dan wordt dit vastgelegd in een voor beide partijen bindende vaststellingsovereenkomst.

Lukt het niet om tot een oplossing te komen dan staat de weg naar de rechter nog steeds open. Let wel: hetgeen tijdens de mediation besproken mag niet in een procedure worden ingebracht. Daarom wordt er aan het begin van de mediation altijd een geheimhoudingsverklaring getekend.

Contact

Heeft u vragen over mediation? Bel met ervaren mediator Jan Floris Holsteijn of vul ons formulier in en bespreek de situatie een halfuur kosteloos binnen 24 uur.

Jan Floris Holsteijn

Jan Floris Holsteijn

Advocaat & Mediator

Janfloris@qisolute.nl

06 - 50 66 71 29

Bastiaan Meijer

Bastiaan Meijer

Advocaat

Bastiaan@qisolute.nl

06 - 17 33 55 15

Senna Asbai

Senna Asbai

Juridisch medewerkster

Senna@qisolute.nl

Juliet van Dijk

Juliet van Dijk

Juridisch medewerkster

Juliet@qisolute.nl

 

Telefoonnummer kantoor: 071-516 48 88

Algemeen e-mailadres: info@qisolute.nl