Ontslagvergoeding

Ontslagvergoeding

Voelt die niet rechtvaardig? Wil werkgever opeens van u af? Heeft u veel meer pensioenschade dan de vergoeding goedmaakt? Denkt u bij u zelf; deze aangeboden ontslagvergoeding is gewoon te laag? Meestal klopt dat gevoel. Neem maatregelen! Door professioneel te onderhandelen bereikt u een (veel) beter resultaat.

Een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding

De advocaten van Qisolute staan u in dergelijke onderhandelingen bij. Wij behartigen uw belangen in een voor u nieuwe en onzekere situatie. Die vergoeding bij ontslag moet passen bij uw situatie. Ons doel: een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding voor u, met goede argumenten en bijna altijd zonder rechtszaak.

In het eerste adviesgesprek legt u uit welke vragen u over de vaststellingsovereenkomst hebt en wat uw situatie is. Bent u steeds goed beoordeeld? Hebt u de kans gekregen u te verbeteren? Wij beoordelen dan wat in onderhandeling mogelijk is. Wij vinden met u de argumenten om een hogere ontslagvergoeding te krijgen en welke kosten u daarbij maakt. Die kosten worden altijd bij de werkgever neergelegd en in de meeste gevallen ook vergoed. Zien wij geen mogelijkheden dan hoort u dat meteen en dan kost dat eerste overleg u niets.

Transitievergoeding

Dit is een minimum vergoeding die eigenlijk bij ieder ontslag door de werkgever verschuldigd is. Stapt u zelf op dan geldt dat niet. Met de Wet Werk en Zekerheid is per 1 juli 2015 bepaald hoe hoog de transitievergoeding moet zijn. Als uw werkgever toestemming krijgt van de kantonrechter of het UWV om uw arbeidsovereenkomst te beëindigen is de transitievergoeding altijd verschuldigd. Ook als de werkgever het intitiatief tot ontslag neemt en u instemt met beëindiging heeft u aanspraak op de transitievergoeding. Maar de hoogte: als uw werkgever het ontslag met een juridisch geldige reden kan onderbouwen is de transitievergoeding vaak het hoogst haalbare. Maar wat best een goede reden lijkt in uw ogen is juridisch vaak niets waard. Wij bereiken dan in onderhandeling een veel beter resultaat. Anderhalf of twee keer zoveel en vaak nog ruim hoger. Slim en waar nodig stevig onderhandelen levert meestal tot een veel hogere vergoeding.

In de onderhandeling met uw werkgever onderbouwen wij, aan de hand van de relevante feiten en documenten, zo goed mogelijk dat er geen redelijke grond is voor ontslag. De werkgever moet dan kiezen: of een hogere ontslagvergoeding of het risico nemen dat de kantonrechter of het UWV geen toestemming geeft voor ontslag.

De baten overtreffen de juridische kosten

Het sluitstuk van onderhandelingen is altijd de vergoeding voor juridische kosten. Meestal wordt in nette onderhandelingen een oplossing bereikt over uw ontslagvergoeding. Bijna altijd draagt de werkgever de kosten dan geheel of grotendeels. Onze cliënten hebben dan bij hun onslag de voldoening dat zij goed voor zichzelf zijn opgekomen en zij hebben meer financiële ruimte om het inkomensverlies op te vangen!

Heeft u vragen over uw ontslagvergoeding? Bel Qisolute of bel een van de advocaten op hun mobiel.

Plan jouw gratis adviesgesprek in

Laat uw e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.