Transitievergoeding

Wanneer een transitievergoeding?

Over wanneer er wel of geen transitievergoeding moet worden uitbetaald en de eventuele consequenties krijgen wij veel vragen. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met een van onze experts. 

Heb ik na het ontvangen van een transitievergoeding nog recht op WW?

Ja, het ontvangen van een transitievergoeding beïnvloedt uw recht op WW niet.

Heb ik na twee jaar ziekte recht op een transitievergoeding?

Ja, u heeft na twee jaar ziekte recht op een transitievergoeding. Bij de berekening hiervan wordt uitgegaan van de hoogte van het maandsalaris voorafgaand aan de ziekte. Zie de pagina ‘Bereken transitievergoeding’ voor een berekening van de vergoeding.

Heb ik recht op een transitievergoeding bij beëindiging van een tijdelijk contract/contract voor bepaalde tijd?

Als uw werkgever ervoor kiest om uw tijdelijke contract niet te verlengen en dus geen nieuw contract aan te bieden, dan heeft u recht op een transitievergoeding.

Een belangrijke uitzondering geldt voor jongeren onder de achttien jaar die niet meer dan twaalf uur per week hebben gewerkt. Deze jongeren hebben geen recht op transitievergoeding.

Heb ik recht op een transitievergoeding als ik zelf ontslag neem?

U heeft dan geen recht op een transitievergoeding en geen recht op WW, behalve als werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Wij raden zelf ontslag nemen af, behalve als u al een nieuwe baan heeft gevonden. Wij zijn altijd bereid mee te denken of jouw werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld heeft.

Situatie voor 50-plussers

Tot 1 januari 2020 bestond er een regeling waarbij 50-plussers met een dienstverband van minimaal tien jaar recht hadden op een hogere vergoeding. Deze regeling is komen te vervallen.

Waarom zou u juridische hulp inschakelen?

Het komt in de praktijk vaak voor dat werkgevers een aanbod doen met daarin een te lage beëindigingsvergoeding of zelfs geen vergoeding. Wij kunnen voor u nagaan of het aanbod van werkgever uw rechten reflecteert en of er niet meer uit te halen valt door middel van onderhandelingen. Wees niet terughoudend in het inschakelen van een advocaat, want één ding is zeker, uw werkgever heeft al lang en breed juridisch advies ingewonnen. Door het inschakelen van een advocaat en het inwinnen van een advies creëert u eerlijke kansen voor uzelf.

In een eerste adviesgesprek beoordeelt Qisolute snel wat in onderhandelingen mogelijk is. Wij bepalen met u een aanpak die aansluit bij uw wensen en gaan voor een uitstekend resultaat. Meestal is meer mogelijk dan werknemers denken.

Plan jouw gratis adviesgesprek in

Laat uw e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.