Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst bij ziekte

Wanneer u tijdens ziekte een vaststellingsovereenkomst aangeboden krijgt, is ons advies om altijd een expert in te schakelen. Als u namelijk tijdens ziekte een vaststellingsovereenkomst tekent heeft u in beginsel geen recht op WW of op een andere uitkering.

Ik ben ziek, kan ik een vaststellingsovereenkomst tekenen?

Als u zelf ontslag neemt tijdens ziekte heeft u geen recht op WW. Uw werkgever mag u tijdens de eerste twee jaar ziekte niet zomaar ontslaan, is verplicht minimaal 70% van het loon door te betalen en dient mee te werken aan een mogelijk re-integratietraject. Als een werknemer daar vrijwillig afstand van doet door tijdens ziekte een vaststellingsovereenkomst te tekenen weigert het UWV de WW.

Als voortzetting van het dienstverband uw herstel in de wegzit kan het wel verstandig zijn om een vaststellingsovereenkomst te ondertekenen tijdens ziekte. Win dan altijd eerst juridisch advies in.

Wanneer kan ik wel tijdens ziekte akkoord gaan met de overeenkomst?

Volgens de wet mag een zieke werknemer niet worden ontslagen binnen de eerste twee jaar van ziekte. Er geldt een opzegverbod. In sommige gevallen spelen er meerdere omstandigheden door elkaar, zoals bijvoorbeeld een arbeidsconflict in combinatie met een ziekmelding. Ook tijdens deze complexe casussen is het noodzakelijk juridisch advies in te winnen.

Vaststellingsovereenkomst binnen 24 uur laten beoordelen

Het is mogelijk de voorgelegde vaststellingsovereenkomst in te sturen naar info@qisolute.nl. Onze advocaten toetsen binnen 4 uur de vaststellingsovereenkomst en adviseren snel wat in onderhandelingen mogelijk is. In overleg ontwikkelen wij een strategie hoe te komen tot een optimaal resultaat. Zien wij geen mogelijkheden dan hoort u dat ook van ons. Wij beoordelen uiteraard of de vaststellingsovereenkomst voldoet aan de formele vereisten zodat uw recht op WW wordt veiliggesteld.

Plan jouw gratis adviesgesprek in

Laat uw e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.