Besturen in het onderwijs; een veelzijdige klus

Besturen in het onderwijs; een veelzijdige klus voor de alleskunner.

U draagt het onderwijs een warm hart toe en hebt een visie hoe u uw school in de steeds sterker concurrerende onderwijsomgeving het beste kan profileren. Vandaar dat u vol energie bezig bent met een heel divers takenpakket; strategische beleidsontwikkeling, leidinggeven, financieel management en het waarmaken van onderwijskundige ambities.

Daarbij heeft u te maken met (ouders van) leerlingen, personeel en overheidsinstanties met soms heel tegengestelde belangen. In dat complexe krachtenveld is het aan u om, binnen de wettelijke kaders, te zorgen voor een optimale leeromgeving. En dat is niet altijd even makkelijk.

U als alleskunner hoeft geen alleenkunner te zijn.

Wij zijn de ideale sparringpartner, zowel bij dagdagelijkse aangelegenheden als bij acute problemen. Door onze anders dan anders aanpak onderscheiden wij ons van de doorsnee advocatenkantoren. De Nederlandse universiteiten staan bekend om hun gedegen opleiding tot jurist. Met een gerust hart kunt u dan ook aannemen dat de meeste advocaten hun vak goed verstaan. Wij vinden dat echter niet genoeg; de juridische bril werkt polariserend en geeft om die reden niet het optimale resultaat. Wij kijken breder; kennen de wet, maar ook de wetmatigheden van communicatie in onderhandelingen en conflicten. Wij maken niet-effectieve gedragspatronen zichtbaar en brengen rust en rede in de communicatie en daarmee in uw organisatie. Bij onze advisering maken wij gebruik van al ons gereedschap, gecombineerd met onze bestuurlijke, juridische, en coachende ervaring.

Of het nu gaat om arbeidsconflicten, problemen met leerlingen, medezeggenschapskwesties of overleg met overheidsinstanties; met ons staat u sterker.  Zowel in als buiten rechte. Zowel op de voorgrond tredend als op de achtergrond adviserend.

Goed advies op het juiste moment

U kunt ons inschakelen op ad-hoc basis maar ook kiezen voor een op maat gesneden “sparring abonnement”. Wij begeleiden meerdere onderwijsinstellingen en merken dat onze aanpak werkt. Met name de mogelijkheid om tegen een op voorhand afgesproken fixed fee vaker telefonisch advies in te winnen werpt goede vruchten af. Door tijdig aan de bel te trekken wordt voorkomen dat problemen onnodig escaleren. Ook hier geldt namelijk dat voorkomen beter dan genezen is.

Is sprake van een conflict dan nemen wij de regie over, zodat u zich kan focussen op waar het voor u echt om gaat!

De stap naar een advocaat wordt vaak te laat gezet waardoor problemen blijven knagen en steeds groter worden. En dat is nergens voor nodig! Daarom zetten wij die eerste stap. Figuurlijk met ons abonnement en ook letterlijk door naar u toe te komen. Wij geloven namelijk dat het ook in ons vak heel belangrijk is dat er een persoonlijke klik is, dat onze cliënten weten wat ze van ons kunnen verwachten en erop durven en willen vertrouwen dat wij hun problemen zullen oplossen. Ook voor u is het belangrijk dat u van ons krijgt wat u verwacht. En omdat wij het essentieel vinden naar het totale plaatje te kijken vinden wij het fijn om u in uw werkomgeving te zien en te horen waar u zoal tegen aan loopt. Wij komen graag vrijblijvend naar u toe voor een kennismakingsgesprek.

Enkele voorbeelden uit de praktijk

– Implementeren structureel vastleggen beoordelingen etc. in dossier

– Dossieropbouw bij disfunctioneren docent

– Ontslagprocedures

– Advies en begeleiden communicatie/proces bij vermoeden van sexual harassment door docent

– Advies en begeleiden bij fusie aanvraag (Commissie functietoets onderwijs)

– Advies en begeleiden bij herstel verstoorde verhoudingen met Medezeggenschapsraad

– Advies en begeleiden bij herstel verstoorde verhoudingen docenten team

– Schrijven van scripts voor belangrijke gesprekken bij dreigende conflicten

– Privacy: gevolgen Algemene Verordening Gegevensbescherming

 

Zorg goed voor uzelf en bel ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak of vul ons formulier in voor een halfuur kosteloos advies binnen 24 uur.

Jan Floris Holsteijn

Jan Floris Holsteijn

Advocaat & Mediator

Janfloris@qisolute.nl

06 - 50 66 71 29

Bastiaan Meijer

Bastiaan Meijer

Advocaat

Bastiaan@qisolute.nl

06 - 17 33 55 15

Senna Asbai

Senna Asbai

Juridisch medewerkster

Senna@qisolute.nl

Juliet van Dijk

Juliet van Dijk

Juridisch medewerkster

Juliet@qisolute.nl

 

Telefoonnummer kantoor: 071-516 48 88

Algemeen e-mailadres: info@qisolute.nl